Αίθουσα Τοπικών Προϊόντων

Στην κεντρική αίθουσα οι επισκέπτες έρχονται σε επαφή με το πέτρινο τοπίο της Μάνης. Πως οι ντόπιοι προσαρμόστηκαν στην τραχιά γη και δάμασαν προς όφελος τους την άφθονη πέτρα; Μέσα από το φωτογραφικό φακό του Γ. Βουρλίτη και τα αντικείμενα της συλλογής, παρουσιάζονται οι τρόποι διαβίωσης, τα τοπικά προϊόντα και ο τρόπος συλλογής, παραγωγής και επεξεργασίας τους.

Η καλλιέργεια και η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων αποκτά ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή οικονομική συγκυρία. Στο πέρασμα του χρόνου η αυθεντική γεύση και η αξία των μανιάτικων προϊόντων παραμένει η ίδια.  Ο εκσυγχρονισμός του πρωτογενούς τομέα και η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας (π.χ. ελαιόλαδο, μέλι, φραγκόσυκο), είναι σημεία-κλειδιά για την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.