«Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων»

ΚΠΑΜ/ Χρόνης Παρασκευάς, Δερδελάκος Κυριάκος

Το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης συμμετείχε στην Καμπάνια «Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2017» (#EUinMyRegion) και παράλληλα γιόρτασε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων διοργανώνοντας εκδήλωση με πρόγραμμα ερμηνευτικής ξενάγησης: «Μάνη, το ταξίδι της πέτρας στον χρόνο και τον τόπο» υπό την μελωδία του πιάνου, στο χώρο του ΚΠΑΜ, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017.

Οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν στις αίθουσες του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής όπου πραγματοποιήθηκε ερμηνευτική ξενάγηση, ενώ παράλληλα ο εκπαιδευτικός Πασχάλης Τσιτσιφύλλας μας ταξίδεψε μουσικά με ένα υπέροχο ρεσιτάλ πιάνου χαρίζοντας μας όμορφες στιγμές.

Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2017 (#EUinMyRegion) είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία επικοινωνίας, που στοχεύει να ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακαλύψουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους. Συμμετέχουν πάνω από 20 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν συγχρηματοδοτούμενα έργα, να ενημερωθούν γι” αυτά και να μοιραστούν εμπειρίες και εικόνες μέσα από τα social media.

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day). Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών «με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών».