Μέλι

3γ5-το πρώτο μέλι

Το μέλι της Μάνης, συγκεντρώνει τις ευωδιές των αρωματικών βοτάνων και φυτών της περιοχής. Διακρίνεται σε τρείς κατηγορίες: το θυμαρίσιο, το ανθέων και το φασκόμηλο. Το θυμαρίσιο χαρακτηρίζεται για το πλούσιο και γεμάτο άρωμα του. Το ανθέων ή μαίτικο, όπως λέγεται στη Μάνη, συγκεντρώνει τα αρώματα των λουλουδιών που του χαρίζει μια εξαιρετική γεύση, και τέλος το μέλι φασκόμηλου είναι το πιο πικάντικο από όλα τα μέλια της Ελληνικής γης και έχει και μια ιδιαίτερα γλυκιά πικράδα.