Έκθεση Φωτογραφίας - Κοντάκος Δημήτριος

Στο Κέντρο Πολιτισμού  Δήμου Ανατολικής Μάνης φιλοξενείται το εικαστικό project «Where do you come from» από τον φωτογράφο Δημήτριο Κουράκο, την εικαστικό Αγνή Καπουτσίνσκα και τη γλύπτρια Barbara Perquin. Η εκδήλωση των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Αυγούστου στις 20.00, ενώ παράλληλα η Heghine Rapyan-Kontakos (Χεγινέ Ραπιάν-Κοντάκου), πιανίστρια με καταγωγή από την Αρμενία θα μας ταξιδέψει μουσικά.
Διάρκεια Έκθεσης: 17-27 Αυγούστου
Είσοδος Ελεύθερη

Kουράκος  Δημήτρης

Ασχολήθηκε με την φωτογραφία εκτενέστερα από το 1989. Στην πορεία του παρακολούθησε σεμινάρια για τεχνικές και δημιουργική φωτογραφία. Οι φωτογραφικές του διαδρομές  είχαν σαν βασικά θέματα την ζωή, τη φύση και τον άνθρωπο. Τον Αύγουστο  2011 πραγματοποίησε  έκθεση φωτογραφίας σε συνεργασία με το Δήμο Ανατολικής Μάνης, και το 2012  πήρε μέρος  ως εκπαιδευτής στο φωτογραφικό εργαστήρι του προγράμματος  Τέχνη και Διαπολιτισμικότητα. Το 2014 πήρε μέρος σε ομαδική έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας στην Αθήνα. Εργάζεται επαγγελματικά ως φωτογράφος στην περιοχή της Μάνης.

Αγνή Καπουτσίνσκα

Ερμηνευτική καλλιτέχνιδα, ηθοποιός και εκπαιδεύτρια θεάτρου. Η Αγνή σπούδασε στην Εθνική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης στην Πολωνία.  Έχει πτυχίο στην Ερμηνευτική Τέχνη του Κολλεγίου Goldsmith του Πανεπιστημίου του Λονδίνου κι έχει πρόσφατα πάρει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην «Θεραπεία μέσω της Τέχνης». Έχει χρηματοδοτηθεί προκειμένου να σπουδάσει και να ερμηνεύσει στην Ιαπωνία κι έχει εργασθεί ως βοηθός της R. Mirecka του Grotowski Laboratory Theatre στην Ιταλία. Έκτοτε η Αγνή έχει εργασθεί στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο πάνω σε δικά της ζωντανά καλλιτεχνικά προγράμματα αιχμαλωτίζοντας το κοινό. Είναι ερμηνεύτρια και συνδημιουργός σε διάφορα group projects ένα από τα οποία είναι και το The Purple Ladies Collective που έχει λάβει δύο χρηματοδοτήσεις από το Arts Council of England. Το τρέχον project που καλείται “Where do you come from” αποδίδεται σε διάφορες φόρμες όπως video, φωτογραφία και ερμηνεία και είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Barbara Perquin

Γλύπτρια από την Ολλανδία. Εργάζεται στην πέτρα, μπρούντζο και ξύλο. Έμπνευση της ήταν πάντα η φύση και το πως οι άνθρωποι συνδέονται με την φύση. Παρακολούθησε την Royal Academy of Art The Hague και σπούδασε το 1997 στην Ανώτατη σχολή καλών τεχνών της Αθήνας. Τώρα ζει, εργάζεται, και διδάσκει την τέχνη στην Μαραθέα.

where do you come from

 

ΑΦΙΣΑ

 

Φωτογραφίες από την Έκθεση

 

17/08/2017