Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση 2016

Μία ακόμα ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 στο Κέντρο Πολιτισμού Ανατολικής Μάνης για όλους μας γνωστό ως Παλαιό Παρθεναγωγείο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ανατολικής Μάνης 2016.

Η μουσική εκδήλωση περιελάβανε κλασσικές και έντεχνες μελωδίες, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ρετρό οπερέτες. Η αριστουργηματική εκτέλεση του Γιώργου Δαρμή στο πιάνο εντυπωσίασε και ενθουσίασε το κοινό.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε από το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος ο κ. Δημήτριος Ροζάκης και την επιμέλεια αυτής ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Καπασούρης – Σεψάκος Γεώργιος. Με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Πλήθος κόσμου, ντόπιων αλλά και επισκεπτών έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση η οποία επενδύθηκε μουσικά με μελωδίες κλασσικής και σύγχρονης μουσικής καθώς και αγαπημένα τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων συνθετών. Στο μουσικό ένθετο συμμετείχαν οι: Ειρήνη Δαρμή, Γεώργιος Δαρμής και Ιωάννης Λεβεντζώνης. Οι μουσικοί μέσα από σπουδαίες συνθέσεις και τραγούδια γέμισαν με συναισθήματα το κοινό.

Τα αδέρφια Γυθειάτικης καταγωγής Γιώργος και Ειρήνη Δαρμή μάγεψαν το κοινό κάνοντάς το να συμμετέχει καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Ο Γιώργος Δαρμής Διπλωματούχος πιάνου έχει αποσπάσει τιμητικές διακρίσεις ως σολίστας σε διεθνείς διαγωνισμούς. Η Ειρήνη Δαρμή είναι Μουσικολόγος, εκπαιδευτικός μουσικός απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ διδάσκει σε σχολεία του Δήμου Ανατολικής Μάνης όπως το Β’ και Γ’ Δημοτικό Σχολείο Γυθείου και το Δημ. Σχολείο Πύργου Διρού.

Τη σκυτάλη πήρε ένας ακόμη αξιόλογος νέος της πόλης του Γυθείου, ο Γιάννης Λεβεντζώνης, οδοντίατρος, ο οποίος με τα τραγούδια που ερμήνευσε χάρισε έναν διαφορετικό τόνο στη βραδιά και μας ταξίδεψε με τη φωνή του.

Η εκδήλωση έκλεισε με το κοινό να τραγουδά τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα προκαλώντας χαμόγελο και συγκίνηση στους συμμετέχοντες. Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συντελεστές της εν λόγω εκδήλωσης και τον κόσμο για τη συμμετοχή του σε αυτή.

Οι πύλες του Κέντρου Πολιτισμού Ανατολικής Μάνης θα είναι πάντα ανοικτές σε φορείς και σωματεία για δράσεις που στοχεύουν στην περαιτέρω ανάπτυξη αυτού του τόπου και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση

23/12/2016