Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτου Μάνης κυρού Χρυσοστόμου Β'.

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 22 Νοεμβρίου 2018, η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, στο Κέντρο Πολιτισμού, αφιερωμένη στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτου Μάνης κυρού Χρυσοστόμου Β'.

Για το πρόσωπο και το έργο του μακαριστού Ιεράρχου μίλησαν ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος, η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ', ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από το κοινό μετά την πρόταση που έκανε προς το Δήμο Ανατολικής Μάνης ώστε να ονομαστεί ένας δρόμος ή μια πλατεία με το όνομα του κεκοιμημένου προκατόχου του.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε ολιγόλεπτο βίντεο προβάλλοντας σκηνές από την 20ετή Αρχιερατική του πορεία στη Μάνη, ενώ μαθήτριες του Γυμνασίου της πόλης απήγγειλαν κείμενο αφιερωμένο στην ζωή του και στο οσιακό τέλος του.

Να αναφερθεί οτι από τις 22/11 έως και τις 22/12 στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης θα εκτίθεται η περιοδική έκθεση των αντικειμένων που ο ίδιος ο μακαριστός δώρισε στο Κέντρο Πολιτισμού.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ', ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κα Τζανετέα, η Διοικητής του 3ου Τάγματος ΚΕΕΜ, Αντισυνταγματάρχης κα Φραγκιάδου, ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

 

 

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

22/11/2018