Παίζοντας στην Αρχαία Ελλάδα

Το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης θα υλοποιήσει και φέτος μία σειρά από εκπαιδευτικές δράσεις, εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης και παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους. Σήμερα θα ξεκινήσουμε με τη μουσειοσκευή Παίζοντας στην Αρχαία Ελλάδα σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.. Πολλά από τα παιχνίδια που αρέσουν και σήμερα στα παιδιά, οι σβούρες, το γιο-γιο, η μπάλα, αλλά και ομαδικά παιχνίδια, όπως η τυφλόμυγα, το κουτσό, το κρυφτό και άλλα πολλά, είναι γνωστά από τα αρχαία χρόνια. Στόχος της Μουσειοσκευής «Παίζοντας στην αρχαία Ελλάδα» είναι να μάθουν τα παιδιά τις ρίζες, την προέλευση των παιχνιδιών, αλλά κυρίως να τα παίξουν, χρησιμοποιώντας τα αντίγραφα, τις εικόνες και το βιβλίο που περιλαμβάνονται στη Μουσειοσκευή.
Ελάτε να παίξουμε σήμερα στις 19.30!!!
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών.

 

Μία ανήσυχη σβούρα από την Αρχαία Ελλάδα βρίσκεται στο ΚΠΑΜ και ανάμεσα της πολλά ακόμη παιχνίδια.. Ποιος θα μπορέσει άραγε να περιστρέψει τη σβούρα για περισσότερη ώρα? 19.30 ξεκινάμε με την πρώτη μας εκπαιδευτική δράση...


Παίξαμε, διασκεδάσαμε, ζωγραφίσαμε και μάθαμε πολλά για τα παιχνίδια στην Αρχαία Ελλάδα... Μικροί φίλοι από το Γύθειο, τη Σκάλα, το Βλαχιώτη, και την Αθήνα συμμετείχαν στην πρώτη μας δράση και περάσαμε τέλεια!!!

08/07/2019