Παρουσίαση Ποιητικής Τριλογίας

Μία ακόμη επιτυχημένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης. Πλήθος κόσμου που έσπευσε να ακούσει και να δει από κοντά την αγαπητή σε όλους ποιήτρια και φιλόλογο Καίτη Καρβούνη - Γκατζή είχε την χαρά να παρακολουθήσει την πρώτη παρουσίαση της ποιητικής της τριλογίας σε δραματοποιημένη αφήγηση.

Η αγαπητή κυρία Καίτη Καρβούνη - Γκατζή μέσα από τους στίχους της μας μετέφερε στο δικό της κόσμο, στον κόσμο της ποίησης. Σκέψεις, εικόνες και συναισθήματα εναλλάχτηκαν και μας χάρισαν μιαν άλλη οπτική. Τα βιβλία με τίτλο: «Η Έξοδος των 66», «70 μείον 3» και «65 συν 3» αποτελούν την πρώτη της κατάθεση στην τέχνη της ποίησης.
Η πρώτη της καταγεγραμμένη ποίησή της χάνεται στο παρελθόν κάπου στα χρόνια της εφηβείας της. Στο πέρασμα δεκαετιών ένας όγκος αμέτρητων ποιημάτων ήρθε και γέμισε το συρτάρι του γραφείου της. Άπειρα ποιήματα ατάκτως ειρημένα έφτασαν κάποια στιγμή να της ασκούν ποικίλες πιέσεις διαμαρτυρόμενοι για τον ασφυκτικό εγκλεισμό τους. Πριν από λίγα χρόνια αποφάσισε να βγάλει τα ποιήματα της στο φως! Αυτά να πάρουν το δρόμο της κοινωνικής ζωής και εκείνη να αποτολμήσει τη δημόσια έκθεσή της.

“Είμαι πολύ χαρούμενη ως δημότης επειδή τον τελευταίο καιρό με τα πολιτιστικά δρώμενα έχει αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά είμαι και υπερήφανη ως μέλος της Δημοτικής Αρχής διότι ο Δήμος Ανατολικής Μανής θα είναι πάντα αρωγός σε δράσεις και πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν να προάγουν το κοινωνικό σύνολο ιδίως αυτήν την εποχή που όλοι δοκιμαζόμαστε.”, ανέφερε χαρακτηριστικά η Ελένη Δρακουλάκου στον σύντομο χαιρετισμό της ως εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής και συνέχισε μεταφέροντας το μήνυμα του Δημάρχου: «Αγαπητή Καίτη, λυπάμαι που λόγω της παράλληλης εκδήλωσης της Προληπτικής Ιατρικής που πραγματοποιείται στον Κότρωνα δεν δύναμαι να παρευρεθώ. Πρόσφατα δοκιμάστηκε με τον χειρότερο τρόπο από τις πυρκαγιές και η ανάγκη να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους της Μάνης είναι επιτακτική. Νιώθω ιδιαίτερη τιμή που επέλεξες το Γύθειο για την πρώτη παρουσίαση της ποιητικής σου τριλογίας και σου εύχομαι κάθε επιτυχία. Με εκτίμηση, Ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος».

Η Ελένη Δρακουλάκου, η Νέλλυ Κρητικάκου, η Βικτώρια Δεμέστιχα, η Πιπίνα Μαρίνου, ο Θοδωρής Κοιλάκος και τέλος ο Δημήτρης Ροζάκης μας παρουσίασαν επιλεγμένα ποιήματα δίνοντας τη δική τους μοναδική χροιά στην εκδήλωση.

Την παράσταση έκλεψε όμως η μικρή Μυρτώ απαγγέλοντας ένα ποίημα καθώς μάλιστα η ίδια πειραματίζεται με την τέχνη της ποίησης.

Ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σας και ευχαριστούμε και τους συμμετέχοντες που με το δικό τους προσωπικό στίγμα και την ενεργό τους συμμετοχή συνέβαλλαν στην επιτυχία της αποψινής εκδήλωσης. Ο τόπος μας εξελίσσεται γιατί όλοι μας αλλάζουμε στάση. Γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε.

 

ΑΦΙΣΑ

 

Φωτογραφίες από την Εκδήλωση

 

28/07/2017