Η σκολίωση σε παιδιά και εφήβους

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική ημερίδα με θέμα: “Η σκολίωση σε παιδιά και εφήβους” που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών Περιφερειακού Τμήματος Μεσσηνίας - Λακωνίας υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης

Η 6η κατά σειρά εκδήλωση του Περιφερειακού Τμήματος Μεσσηνίας - Λακωνίας του Π.Σ.Φ. - Ν.Π.Δ.Δ. που έλαβε χώρα στην πόλη του Γυθείου σκοπό είχε να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για το σοβαρό πρόβλημα της σκολίωσης που αντιμετωπίζουν παιδιά και έφηβοι τονίζοντας ότι με την πρόληψη αλλά και τον έγκαιρο διαγνωστικό έλεγχο μπορούμε να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής των παιδιών μας.

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής την εκδήλωση χαιρέτησε η Δημοτική Σύμβουλος κα. Ελένη Δρακουλάκου αναφέροντας: “Ευχαριστούμε που επιλέξατε το Γύθειο και το Κέντρο Πολιτισμού για να φιλοξενήσουμε την ημερίδα και ευελπιστούμε στη συνέχιση της μεταξύ μας συνεργασίας για την υλοποίηση δραστηριοτήτων που προάγουν το κοινωνικό σύνολο ιδίως σε θέματα υγείας.”

Στη συνέχεια το λόγο πήρε τιμώντας με την παρουσία του την ημερίδα, ο Διοικητής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης κ. Ανάργυρος Μαριόλης όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: “Ειδικά σε τέτοιες περιοχές όπως η Μάνη, που είναι σχετικά απομονωμένες, έχουν μεγάλη συμβολή οι ομιλίες που απευθύνονται στο κοινό και έχουν τέτοια θεματολογία και αφορούν τα παιδιά.”

Εκτός από τη θεωρητική προσέγγιση των ζητημάτων που άπτονται της σκολίωσης πραγματοποιήθηκε επίδειξη με ειδικές ασκήσεις. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχαν η κα Ανδρονίκη Ανδρεάκου και ο κ. Ιωάννης Κληροδέτης, φυσικοθεραπευτές και μέλη του Περιφερειακού Τμήματος Λακωνίας.

Οι πύλες του Κέντρου Πολιτισμού Ανατολικής Μάνης θα είναι πάντα ανοικτές σε φορείς και σωματεία για δράσεις που στοχεύουν στην περαιτέρω ανάπτυξη αυτού του τόπου.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Φωτογραφίες από την Εκδήλωση

20/05/2017