165 - ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
Το φυσικό πετρώδες έδαφος της Ανατολικής Μάνης, σε συνδυασμό με τη θάλασσα που το περιβάλλει, προσφέρεται για την παραγωγή αλατιού. Αφού συγκεντρωθεί το θαλασσινό νερό σε αβαθείς λίμνες, τις λεγόμενες «θερμάστρες», και συμπυκνωθεί, παράγει αλάτι, με φυσική εξάτμιση της κορεσμένης άλμης σε λεκάνες, που ονομάζονται «αλοπήγια». Μεταξύ άλλων, στο ΚΠΑΜ εκτίθενται πιθάρες αποθήκευσης του αλατιού
Φωτογραφία: Δωρεά του αρχιτέκτονα Γ. Σαϊτα προς το Δήμο Ανατολικής Μάνης (2014)
Ελληνική Ηχογράφιση