Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αίθουσα Τουριστικής Προβολής

Πέραν τοῦ Γυθείου (Μαραθωνῆσι) ἂρχεται ἡ κυρίως λεγομένη Μάνη.. Ἡ χώρα αὓτη διὰ τό ἀγροῖκον τῆς φύσεως εἶνε πρωτότυπος, καί ὡς τοιαύτη ἐπέβαλε καὶ χαρακτῆρα καὶ ἤθη εἰς τοὺς κατοίκους της ἰδιαίτερα..

* Excerpets from Baedeker K., (1894), 2nd ed., “Greece: Book for travelers”, Karl Baedeker: Leipzig, London

Τα ενθύμια της Μάνης είναι γεύσεις και μνήμες, εικόνες, εμπειρίες και συναισθήματα. Η αίθουσα τουριστικής προβολής, συνδέει το παρελθόν με το παρόν.  Μπορείτε να ξεναγηθείτε στη περιοχή μέσω μιας διαδραστικής οθόνης αφής και να πληροφορηθείτε για τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της περιφέρειας (μνημεία, παραλίες, εκκλησίες, σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, κ.α.), τα τρέχοντα πολιτιστικά δρώμενα, τις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής και τη γαστρονομία της Μάνης.

Για όσους δεν έχουν εξοικείωση με τη χρήση υπολογιστών αλλά επιθυμούν να πάρουν μια ιδέα για το πολιτιστικό προϊόν της Μάνης, υπάρχει χώρος μελέτης και πρόσβαση στο αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης όπου συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, έργα των ποιητών της Μάνης, λαογραφικά εγχειρίδια κ.α.

Με σημείο εκκίνησης το Γύθειο, προτείνονται εναλλακτικές θεματικές διαδρομές, πολιτιστικά δρώμενα, γαστρονομικές απολαύσεις και σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της περιφέρειας. Με αυτόν τον τρόπο, η όμορφη εμπειρία του ΚΠΑΜ μετουσιώνεται σε μία ενδιαφέρουσα εξερεύνηση της ευρύτερης περιοχής. Συμπληρωματικά, για εκείνους που το επιθυμούν, διατίθενται πληροφοριακά φυλλάδια προτεινόμενων διαδρομών προκειμένου να σχεδιάσουν τις περιηγήσεις τους στην περιοχή.