Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αίθουσα Παρθεναγωγείου

Ανάδειξη του Παρθεναγωγείου και της ιστορίας της πόλης του Γυθείου

Η δεύτερη θεματική ενότητα του ΚΠΑΜ «μιλά» για το νεότερο Γύθειο, το εμπόριο, το λιμάνι, τη μετανάστευση, τους φωτογράφους, τη μουσική ιστορία, τους ποιητές, τη δημοσιογραφία και την εκπαίδευση.

Στο χώρο θα εκτίθεται η τυπογραφική μηχανή στην οποία τυπωνόταν η «Λακωνία», μία από τις σημαντικότερες εφημερίδες της περιοχής. Ένα μαντολίνο, αντιπροσωπευτικό της μουσικής που δίδασκε ο Ιταλός μουσικός και διευθυντής της Φιλαρμονικής του Γυθείου Moretti, καθώς και τεκμήρια που καλύπτουν το ευρύ φάσμα της εμπορικής δραστηριότητας της πόλης.

Επίσης, θα παρουσιάζεται καλλιτεχνικό φωτογραφικό αρχειακό υλικό, μέσα από το οποίο ξαναζωντανεύει μπροστά στα μάτια του επισκέπτη η κοινωνική, οικονομική και καλλιτεχνική ζωή του Γυθείου. Αυθεντικά έργα και χειρόγραφα πνευματικών ανθρώπων που έλκουν την καταγωγή τους από τη Λακωνία, όπως οι παγκοσμίου φήμης ποιητές Γιάννης Ρίτσος και Νικηφόρος Βρεττάκος. Σε μια γωνιά ξαναζωντανεύει μια σχολική αίθουσα του Παρθεναγωγείου ταξιδεύοντας τους επισκέπτες πίσω στα σχολικά τους χρόνια.


Αίθουσα Παρθεναγωγείου

 

Δείτε τα εκθέματα ανά κατηγορία

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΓΥΘΕΙΟΥ