Στο πέρασμα του χρόνου, η αυθεντική γεύση των μανιάτικων τοπικών παραδοσιακών προϊόντων παρέμεινε η ίδια. Το λάδι, το μέλι, το σύγκλινο, τα λουκάνικα, οι χυλοπίτες, ο τραχανάς, το παστέλι, οι δίπλες, οι τηγανίδες είναι αντιπροσωπευτικά εδέσματα της Μάνης. Κατά την επίσκεψή σας στη Μάνη μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά προϊόντα, που ξεχωρίζουν τόσο για την εκλεκτή τους γεύση όσο και για την εξαιρετική τους ποιότητα.
Παρακάτω αναφέρονται με αλφαβητική σειρά, τα χαρακτηριστικά τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της Μάνης. Στις κατηγορίες που ακολουθούν μπορείτε να βρείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες.
Αλάτι
Αρωματικά Φυτά (Ρίγανη, Λεβάντα, Χαμομήλι, Φασκόμηλο)
Δημητριακά (Σιτάρι, Κριθάρι)
Ελιές – Λάδι
Μέλι (θυμάρι, φασκόμηλο)
Όσπρια (Λούπινα, Κουκιά, ρεβύθια)
Παστά (Ορτύκια, Σύγκλινο)
Φρούτα (Φραγκόσυκο, Σύκο, Σταφίδες, Αχλάδια και Κυδώνια)